fbpx

Зам.-кметът Стефанова е категорична: Интересът на Община Русе за летището е защитен /ВИДЕО/

By 30 Ноември 2020 Прочетена 1419 пъти 0

Интересът на Община Русе за летището е защитен.

Това заяви за Новините на телевизия КИС 13 заместник-кметът Златомира Стефанова. На този етап се чака решението на Aгенцията по инвестиции, която разгледа завлението на потенциалния инвеститор за издаване на сертификат.

От местната администрация са категорични, че развитието на летището е абсолютно необходимо, за да може Русе да бъде град със силна транспортна свързаност. Освен това от Общината са заявявали многократно пред Агенцията по инвестиции, че настояват на това място да се изгради летище.


След изтичане на срока за получаване на сертификат за инвеститор клас "А", Общината вече няма взаимотнощения с компанията.

Чака се Агенцията по инвестиции да вземе решение, което се е забавило, заради епидемичната обстановка, свързана с COVID-19. Ако компанията не получи сертификата, от Общината ще продължават да търсят инвеститор за летището, като даденото предварително съгласие към компанията ще се счете за оттеглено.

Разходите на Община Русе за поддръжка на летището са между 70 и 80 хиляди лева на година.

Вижте подробностите в репортажа.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 30 Ноември 2020 15:31
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.