Заместник-командирът на ВМС в Русе: Справяме се успешно с предизвикателствата в днешната среда на сигурност

By 16 Октомври 2019 Прочетена 1254 пъти 0
Флотилен адмирал Георги Пенев заяви също, че проектите за модернизация във ВМС ще допринесат много Флотилен адмирал Георги Пенев заяви също, че проектите за модернизация във ВМС ще допринесат много снимка: КИС 13

Военноморските сили се справят успешно с предизвикателствата в днешната среда на сигурност.

Това заяви в Русе заместник-командирът на Военноморските сили флотилен адмирал Георги Пенев. Той е убеден, че за това ще допринесат и проектите за модернизация, чрез които ще се постигне необходимата оперативна съвместимост на Българските Военноморски сили със страните-членки на НАТО и Европейския съюз.

Проектите за модернизация на ВМС предвиждат превъоръжаването с два кораба, за да се преодолее съществуващия дефицит от способности и да се осигури в по-голяма степен изпълнението на поставените задачи.

Междувременно Военноморските сили на България участват активно в учения на НАТО, за да придобият нови умения, които да отговарят на средата за сигурност в района на Черно море и източното средиземноморие.

Ако няма забавяне, се очаква първият нов кораб за Военноморските сили да бъде доставен до 2023 година, а вторият - до края на 2024-та.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 16 Октомври 2019 16:46
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net