Започна плащането на местните данъци и такси в Русе

By 15 Януари 2016 Прочетена 1838 пъти 0

Плащането на данъка върху недвижимите имоти, таксата битови отпадъци и данъка върху превозните средства за 2016 година започна на касите в Дирекция „Местни данъци и такси” в Русе. Цялата сума може да се плати наведнъж или на две равни вноски до 30 юни и 31 октомври. На предплатилите целия размер до края на април има отстъпка от 5%.

Дължимият данък върху недвижимите имоти и такса битови отпадъци  няма да се съобщава чрез писма. Проверка на задълженията може да се извършва на интернет страницата на Община Русе. Лицата, които подлежат на облагане с патентен данък, следва да подадат данъчна декларация до 31 януари. Ако в същия срок са заплатили пълния размер на данъка, ползват отстъпка от 5%. Лицата пък, които предоставят хотелиерски услуги, трябва да подадат данъчна декларация до 30 януари.

Декларациите могат да се получат от Дирекция „Местни данъци и такси” или изтеглят от интернет страницата на Община Русе. За невнесените задължения по ЗМДТ от минали години, се начисляват лихви за просрочие и за същите се прилагат процедури за принудителното им събиране чрез НАП и съдебни изпълнители.  

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net