Започна процедурата по избор на изпълнител за "тапата" до Дунав мост

By 26 Октомври 2016 Прочетена 1751 пъти 0

Започна процедурата по избор на изпълнител на строително-ремонтни дейности за разширението на участъка край ЖП надлеза в района на Дунав мост при Русе.

След отварянето на офертите в Агенция "Пътна инфраструктура", се оказало, че има 7 фирми, които са кандидатствали за извършване на реконструкцията. Става дума за удвояване на пътното платно на отсечката, която започва от кръговото кръстовище на булевард „България“ и продължава към изхода на Русе за Силистра.

Това е една от най-конфликтните точки, където редовно стават задръствания, заради стеснения участък. С реконструкцията, съществуващият път ще се разшири до четирилентов, като се очаква това да подобри пропускателната способност и безопасността на движение в района на Дунав мост.

Припомняме, че дейностите започнаха още в средата на септември миналата година. Тунелът, над който минава международната ЖП линия беше разширен, а насипът беше укрепен с бетонни блокове.

Сега предстои да се избере изпълнител на втората част на проекта, която включва удвояване на пътното платно.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 1,5 млн. лв. без ДДС, а срокът за изпълнение на строителните дейности е 120 дни.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net