ВИДЕО: Започна раздаването на храните за нуждаещи се в Русе

By 18 Октомври 2021 Прочетена 1069 пъти 0

Започна раздаването за потребителите в Русе на хранителните помощи за нуждаещи се лица по Eвропейската програма за подпомагане.

Кампанията на БЧК започна още на 20 септември, като поетапно бяха обхванати всички общини в областта. Предвижда се раздаването на хранителните продукти да продължи до 12 ноември.

Раздаването се извършва от служители и доброволци на БЧК в 309 временни пункта в цялата страна. В Русе това става в базата на бившия хлебозавод от 10:00 до 14:00 часа всеки работен ден. Предварително е създадена организация за бързото раздаване на продуктите. След като бъдат проверени, правоимащите си изчакват реда и след това си вземат полагащия им се пакет с хранителни помощи.


Всеки правоимащ гражданин получава полагащите му се продукти срещу документ за самоличност и подпис. Списъците на подлежащите на подпомагане лица се изготвят и предоставят на БЧК от Агенция "Социално подпомагане".

Групите с правоимащи са 7, като всеки може да провери онлайн дали фигурира в списъците. Новото през тази кампания е че има два вида пакети с 15 продукта, но в различни количества – над 17 и близо 28 килограма. Всеки пакет съдържа брашно, захар, леща, спагети, лютеница, конфитюр, и 9 вида консерви.

На територията на страната Българският червен кръст раздава близо 5500 тона храни на обща стойност над 13 милиона лева. Реално от подпомогането ще се възползват около 550 000 нуждаещи се.

Вижте повече подробности във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 18 Октомври 2021 14:35
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net