Жалба до министъра: Липсват ли условия за обгрижване на COVID пациенти в УМБАЛ "Канев" в Русе? /ВИДЕО/

By 29 Март 2021 Прочетена 2381 пъти 0

Медицинска сестра от "Очно отделение" на Университетска болница "Канев" в Русе се жалва пред министъра на здравеопазването за липсата на условия за обгрижване на болни с COVID-19.

В писмо до институциите Силвия Шиварова твърди, че работи сама на дежурство, без лекар и санитар. От ръководството на болницата излязоха с коментар по темата.

Докато медицинската сестра е на смяна, от Спешно в Очно отделение прехвърлят двама пациенти със съмнение за COVID-19, заради огромния наплив от болни с коронавирус. Всяко отделение трябва да има най-малко 2 стаи за такива пациенти, обясниха от ръководството на болницата.

ПЛАТЕНА РЕКЛАМНА ПОЗИЦИЯ


В писмото до институциите медицинската сестра изразява и притеснението си с какво ще лекува пациентите с COVID-19 и как ще се предпази от заразата.

В болницата няма смесване на потоците, като във всяко отделение има възможност пациентите с COVID-19 да се разделят от останалите, категорични са от лечебното заведнеие.

Заради увеличаване на натиска върху болницата, от началото на април капацитетът за прием на пациенти с COVID-19 ще стане 50% от всички легла.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 29 Март 2021 17:28
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net