Зимата "скова" област Русе днес /ОБЗОР, ВИДЕО и СНИМКИ/

By 06 Февруари 2020 Прочетена 1209 пъти 0

Усложнена е зимната обстановка беляза цялата Русенска област през деня.

Над 30 населени места останаха без ток, заради прекъснати електропроводи. Някои от тях останаха и без вода, съобщи областният управител на Област Русе Галин Григоров. Сред тях е и БялаТам има редица скъсани електропроводи и далекопроводи към две помпени станции, което наруши водоподаването с часове.

oblast_ruse_3.jpg


Въпреки че се работеше непрекъснато по отстраняване на авариите, снегонавяванията и десетките паднали дървета затрудняваха отремонтирането на участъците. Затова бе поискана помощта на Министерството на отбраната, които да се включат с автомобили и техника с висока проходимост, за възможно най-бързо отстраняване на възникналите проблеми по електропреносната мрежа.

Не е имало сигнали за бедстващи хора на територията на областта. Тежкотоварните автомобили обаче имаха проблеми с предвижването. Екип на Новините на телевизия КИС 13 попадна на шофьор на ТИР с бургаска регистрация, който идва от Румъния, но закъса в района на "Русофилите" по пътя за Разград. Имало е и инцидент със закъсал ТИР в района на бившето КТМ, който е бил изтеглен от специализирана техника.

oblast_ruse_2.jpg

През деня пътищата в Русенско бяха проходими при зимни условия за леки и лекотоварни автомобили до 12 тона, като единственият участък от републиканската пътна мрежа, където работеха две машини на пътно-поддържащите фирми, беше пътят между Обретеник и Ценово.

Пътят Русе – Силистра бе временно затворен за всякакви превозни средства. По Русе - Бяла и Русе - Разград имаше временни ограничения за МПС-та над 12 тона.

Кратък обзор на зимната обстановка в град Русе и общината днес пък може да видите на този линк!

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 06 Февруари 2020 20:32
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net