Община Сливо поле получи престижна награда на церемония във Велико Търново

By 18 Юли 2019
Лично регионалният министър Петя Аврамова връчи приза на кмета на Сливо поле Валентин Атанасов Лично регионалният министър Петя Аврамова връчи приза на кмета на Сливо поле Валентин Атанасов снимка: КИС 13

Община Сливо поле спечели награда за най-висок брутен вътрешен продукт на глава от населението в Северен централен район.

На церемонията, която се проведе днес във Велико Търново бяха оповестени резултатите от проучване сред 36-те общини в района за планиране.

Целта на инициативата "Образцова община" на вестник "24 часа" е да се откроят добрите практики в Българските общини и да се направи обективно сравнение за тяхното развитие. Класацията е на база сбор от обективно измерими показатели за икономическо развитие, инфраструктура и качеството на живот и Община Сливо поле е сред големите победители.

Кметът Валентин Атанасов бе награден с приз за "Община с най-висок брутен вътрешен продукт на глава от населението". Наградата бе лично връчена от министъра на регионалното развитие Петя Аврамова. Тя заяви, че държавата прави всичко възможно да помага на общините в Северен централен район за тяхното развитие.

Кметът на Сливо поле Валентин Атансов коментира, че получената награда е резултат от колективният труд на ръководстовото на Общината и ще бъде като подарък за гражданите по случай празника на града.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.