ВИДЕО: Близо 1000 души се включиха в петия Рибен фест в село Бръшлен

By 29 Август 2022 Прочетена 1586 пъти 0

За пети път в село Бръшлен се проведе Рибен фест.

Организатори бяха кметството и Община Сливо поле.

В парка до бившия туристически информационен център бе издигната сцена за изпълненията на самодейни състави. Бяха връчени и награди на призьорите в конкурсите за най- вкусна рибена чорба, печена риба, домашна ракия, както и на специалистите в чистенето на риба.

Тазгодишното издание на рибния фест събра близо 1000 участници и гости. Над 170 кг. дунавска риба, която бе предоставена безвъзмездно, отидоха за приготвянето на повече от 600 порции и 3 казана вкусна чорба.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


В рамките на събитието имаше конкурси за най-вкусна рибена чорба, печена дунавска риба, домашна ракия и най-бързо чистене на риба. Празникът се проведе с подкрепата на Община Сливо поле. Кметът Валентин Атанасов поздрави домакините и пожела на участниците успешно представяне.

За доброто настроение на всички се погрижиха самодейни фолклорни групи.

Бяха връчени и награди на първите три места в отделните конкурси. Най-вкусна рибена чорба приготви Силвия Василева от село Бабово. В останалите три сървенования най-добре се представиха участници от Бръшлен. За победител в конкурса за печена риба, журито определи Борислав Йорданов. Най-добра се оказа домашната ракия на Марин Маринов, а Росен Петков взе първата награда в конкурса за най-бързо и качествено чистене на дунавска риба.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 29 Август 2022 17:58
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net