Образуваха бързи производства срещу двама мъже, шофирали с алкохол и наркотици

By 13 Март 2023 Прочетена 619 пъти 0
Образуваха бързи производства срещу двама мъже, шофирали с алкохол и наркотици Образуваха бързи производства срещу двама мъже, шофирали с алкохол и наркотици снимка: КИС 13

Бързи производства са започнати срещу двама водачи, установени да управляват МПС с положителни проби, единият за алкохол, а другият за наркотици.  

За случаите съобщава Областната дирекция на МВР в Русе.

На 9 март около 09:50 часа по пътя от гр. Сливо поле към гр. Русе, дежурен наряд при РУ-Сливо поле е спрял и извършил проверка на лек автомобил с марка "БМВ", управляван от 26-годишен мъж.

Водачът е изпробван от униформените с технически средства, като проверката за алкохол е дала отрицателен резултат, но тази за наркотици е показала реакция за употреба на амфетамин и метамфетамин.

На водача е съставен акт по ЗДВП и му е издаден талон за медицинско изследване, след което е задържан и е конвоиран да УМБАЛ "Канев" в Русе, но там е отказал да даде проби за медицинско изследване.  По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.3 от Накателния кодекс. 

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

На същата дата около 22:35 часа в с. Голямо Враново, на кръстовище образувано от ул. "Проф. Асен Златаров" и ул. "Юндола", екип от РУ – Сливо поле е спрял и проверил автомобил с марка "Фолксваген", модел "Пасат" и като водач полицаите са установили 37-годишен мъж.

При разговор с него служителите са се усъмнили, че той е употребил алкохол и последвалата проверка с техническо средство е потвърдила съмненията им, като уредът е отчел 1,29 промила.

На шофьора е издаден талон за медицинско изследване, след което е конвоиран от полицейските служители до болница "Канев"в Русе, където е дал кръвна проба.  Химическо изследване на пробата е показало концентрация в кръвта на водача от 1,27 промила.

По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б ал.1 от Наказателния кодекс.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net