ВИДЕО: "Рецептите на баба с нов живот" в Тутракан

By 04 Юли 2022 Прочетена 1857 пъти 0

С фестивал на традициите "Рецептите на баба с нов живот", Местна инициативна група "Тутракан - Сливо поле" популяризира изпълнението на стратегията си.

Богатата програма на фестивала, който се проведе в Крайдунавски парк в Тутракан, включваше изложба и дегустация на местни продукти "Традициите – мост между поколенията", демонстрация на занаяти и приложни изкуства и три конкурса - "Най-вкусна домашна погача", "Най-вкусно традиционно ястие" и "Най-атрактивен щанд".

Организатор на Фестивала бе МИГ "Тутракан - Сливо поле" със съдействието на Община Тутракан. Присъстваха и представители на МИГ "Стражица - Лясковец" и МИГ "Средец".

По време на фестивала местните читалища и институции от община Тутракан и представители на Пенсионерските клубове от община Сливо поле представиха изобилие от традиционни ястия като пити, баници, погачи, пълнени чушки, зелеви сърми, ошав, баклава, кисело мляко и типичната за района рязана чорба.

РЕКЛАМА


По време на фестивала се проведе и церемония по награждаване на участниците в трите конкурса. Сред отличените е и пенсионерският клуб в село Бръшлен за най-вкусно традиционно ястие и най-вкусна домашна погача.

С този проект от МИГ "Тутракан - Сливо поле" популяризират сред младите традициите на техните баби и дядовци, за да ги познават и съхранят.

Земеделските стопани, малкият и средния бизнес получават удовлетвореност от това, което вече трета година ползват като ресурс на територията на общините Сливо поле и Тутракан.

В момента има още три мерки, които ще бъдат отворени до края на годината. От МИГ "Тутракан - Сливо поле" вече са очертали визията си и възможностите за развитие и перспектива до 2027 година.

На откритата сцена самодейни състави допълниха настроението на присъстващите със своите изпълнения. Организаторите възнамеряват да направят този фестивал традиционен.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 04 Юли 2022 16:03
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net