До края на месеца приключват ремонтите на републиканския път, минаващ през Търговище

By 08 Ноември 2017 Прочетена 2548 пъти 0

Ремонтите на републиканския път през Търговище ще приключват до края на този месец.

Става дума за цялата отсечка от бул. "Ал. Стамболийски" през бул. "Митрополит Андрей", ул."Паисий" и част от ул. "Кюстенджа". Това съобщи директорът на Областно пътно управление инж. Марчо Марчев при обход на трасето с кмета на община Търговище д-р Дарин Димитров.

В момента се работи на няколко участъка от 3-километровата пътна връзка. Повдигат се шахти, подменят се бордюри и фрезова се старата настилка.

До дни, след приключване на ремонтните дейности на пътя край село Голямо ново, където остава около 1 километър, в града ще влезе допълнителна техника.

По трасето предстои да бъдат направени и 6 повдигнати пешеходни пътеки. При рехабилитацията на отсечката са ремонтирани линейните отоци и е повдигнато нивото на пътя. За да се намалят водните потоци при обилни дъждове, ще се възстановят и повредени преди години отоци на бул. "Трайко Китанчев". 

Припомняме, че строителните работи на републиканския път, преминаващ през града, се финансират със средства от държавата по искане на кмета на общината д-р Дарин Димитров.

До края на месеца ще бъде завършено и изграждането на кръговото на бул. "Митрополит Андрей", което ще бъде пуснато паралелно с ремонтираната отсечка от републиканския път. Страничните улици, около спортната зала, които също ще се рехабилитират в рамките на проекта за кръговото, ще бъдат готови до края на годината.

Този обект се изгражда по Оперативна програма "Региони в растеж" по направлението за обновяване и модернизиране на градската среда.

До края на декември ще завърши и изграждането на новата улица на т.нар. пробив "Катрафилов". Там предстои да започне полагането на тротоарни плочи. Изпълнителите на обектите обсъдиха с кмета д-р Дарин Димитров и мерките за регулиране на движението, облекчаване на трафика и повишаване на безопасността.

На бул. "Ал. Стамболийски", в района на кръстовището с бул."Трайко Китанчев", ще бъде направено кръгово. То ще бъде от типа временни съоръжения. Общината ще възложи проектирането и монтирането му. Планира се това да стане в първите месеци на следващата година.

За кръстовището на бул. "Трайко Китанчев" и бул. "Сюрен" се обсъжда монтирането на светофарна уредба. За нея ще се търсят средства също през следващата година.

Все още не е намерено решение за кръстовището на ул. "Капитан Данаджиев" с ул. "Паисий". Според специалистите там няма пространство за направата на кръгово. Вариантите за този участък ще се търсят чрез организация на движението в рамките на транспортната схема. Проектът й беше разгледан от експерти и върнат на изпълнителя за нанасяне на корекция.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net