Двама мъже от Търговище и един от Попово са задържани за шофиране след употреба на наркотици

By 08 Януари 2024
Двама мъже от Търговище и един от Попово са задържани за шофиране след употреба на наркотици Двама мъже от Търговище и един от Попово са задържани за шофиране след употреба на наркотици снимка: КИС 13

Задържаха трима мъже да шофират след употреба на наркотици в Търговище и Попово.

За това съобщава Областната дирекция на МВР.

На 5 януари около 23.58 часа на ул. "Република" в гр. Търговище е извършена полицейска проверка на лек автомобил "БМВ 330 Д" с търговищка регистрация, управляван от 40-годишен правоспособен водач от същия град.

По надлежния ред – със специализирано техническо средство "Drager Drug Test 5000" e  установено, че  водачът е управлявал автомобила след употреба на наркотичното вещество метамфетамин. Взета му е кръвна проба за химическо изследване.

Задържан е в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

На 6 януари около 19.30 ч на ул. "Одрин" в гр. Търговище е извършена полицейска проверка на лек автомобил "Тойота Ярис" с търговищка регистрация, собственост и управляван от правоспособен 45-годишен водач от гр. Търговище. По надлежния ред – със специализирано техническо средство "Drager Drug Test 5000" e  установено, че водачът е управлявал автомобила след употреба на наркотичното вещество канабис. Взета му е кръвна проба за химическо изследване.

Задържан е в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

Също на 6 януари в 20.45 часа на бул. "България" в гр. Попово е извършена полицейска проверка на лек автомобил "Фолксваген Пасат" с немска регистрация, управляван в посока ул. "Панайот Хитов" от правоспособен 29-годишен водач от същия град. Установено е по надлежния ред – със специализирано техническо средство "Drager Drug Test 5000", че той е управлявал моторното превозно средство след употреба на наркотичното вещество кокаин.

Задържан е в РУ-Попово на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

По случаите са започнати бързи полицейски производства по чл. 343б, ал. 3 от Наказателния кодекс.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.