Община Търговище обяви обществена поръчка за превоз на пътници

By 10 Октомври 2023
Община Търговище обяви обществена поръчка за превоз на пътници Община Търговище обяви обществена поръчка за превоз на пътници снимката е илюстративна

Община Търговище обяви обществена поръчка за превоз на пътници по 26 автобусни линии от общинската, областната и републиканската транспортни схеми.

Процедурата се обявява, тъй като договорите с настоящите изпълнители изтичат.

Обособени са 11 позиции, като те са комбинирани и включват вътрешноградски и междуселищни автобусни линии. Прогнозната стойност на поръчката е 8,4 млн. лв. без ДДС.

Повишават се изискванията към екологичния стандарт за стойност на изгорелите газове на транспортните средства, с които ще се извършва превозът.

РЕКЛАМА

 

По всички вътрешноградски линии трябва да пътуват автобуси със стандарт Евро 4, вместо Евро 3, както е към момента. Същото изискване се отнася и за автобусите, пътуващи до: Стража, Съединение, Бряг, Момино, Ралица, Голямо Соколово, Здравец, Буховци, Кралево, Драгановец, Росина, Кошничари, Овчарово, Миладиновци, Ловец, Надарево, Дългач, Певец, Пайдушко, Твърдинци, Лиляк, Омуртаг и Попово. Евро 5 пък е изискваният стандарт на автобусите, движещи се до Варна.

В указанията за участие в поръчката са посочени и броят на основните и резервните автобуси, с които трябва да разполага фирмата изпълнител. Част от основните автобуси трябва да отговарят и на изискванията за превоз на трудноподвижни хора.

Участниците ще бъдат задължени да изпълняват превоза само с транспортните средства, посочени при кандидатстване. Подмяна ще може да става само с разрешение от Община Търговище и при условие, че новият автобус отговаря на изискванията на поръчката, или е по-висок клас.

Всеки участник може да подаде оферта за една или повече позиции. Срокът за подаване на оферти е 6.11.2023 г. Договорите с избраните превозвачи ще бъдат сключени за срок от пет години, считано от 3 януари 2024 г.

Обществената поръчка е публикувана в онлайн платформата за електронни обществени поръчки.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.