Община Търговище и Ротари клуб ще обновят паметника на Никола Симов - Куруто

By 18 Март 2016 Прочетена 959 пъти 0

Нова съвместна родолюбива инициатива започва Община Търговище заедно с Ротари клуб. Местните ротарианци решили да обновят цялостната визия на паметника на Никола Симов – Куруто, знаменосецът на Ботевата чета. Обмисля се да бъдат направени и нови подобрения на терасовидното пространството на туристическия заслон, който ротарианците и техните приятели изградиха миналата година в началото на „Парка“.

Това стана ясно по време на среща между местната власт и представители на Ротари клуб. С пожеланието "да оставим дар за хората след себе се" дистрикт гуверньорът на организацията Нина Митева връчи на кмета д-р Дарин Димитров и на областния управител Светлин Бонев официалното флагче на Ротари клуб за тази година, която преминава под мотото "Бъди дар за света". 

Необходимите средства за обновяването на паметника на знаменосеца на Ботевата чета ще се съберат от дарения на предстоящия благотворителен великденски бал. Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров обеща местната власт да подкрепя проектните усилия на Ротари клуб Търговище, които са за благото на града. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.