ВИДЕО: Обявиха поръчката за мащабния ремонт на пазара в Търговище

By 12 Юли 2024

Обявена е обществена поръчка за ремонт на общинските пазари в Търговище.

Прогнозната стойност е за близо 4,5 милиона лева без ДДС. Те ще бъдат предоставени на администрацията по Националната инвестиционна програма за капиталови разходи на Общините.

Срокът за подаване на оферти е август.

Проектът предвижда благоустрояване на зоната на общинските пазари в Търговище. Ремонтите ще обхванат район от близо 5 дка, както и пространството пред блока на ул. "Васил Левски", в непосредствена близост до търговските площи.

РЕКЛАМА


Планира се покритият пазар да бъде преустроен в търговски комплекс с магазини, офиси, заведения за хранене и обекти за услуги. Заложено е и пристрояване на сградата, изграждане на асансьор и осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания на двата етажа. Предвидени са мерки за енергийна ефективност чрез монтаж на изолация и подмяна на дограма.

В зоната на открития пазар пък ще бъде премахната стара и амортизирана сграда в близост до храм "Св. Иван Рилски". На нейно място ще бъдат поставени над 60 маси за търговия. Всички те ще бъдат покрити със слънцезащитни перголи.

Неправомерно поставени гаражи и складови клетки пред блока на ул. "Васил Левски" ще бъдат премахнати. Зоната там ще се благоустрои с паркоместа и озеленяване. Ще се обновят настилките и на останалата площ. В района ще бъде поставено осветление, включително и соларно.

Предвидени са общо 47 места за паркиране, които ще бъдат обособени в различни точки на зоната. Ще има и стоянки за велосипеди.

Мерките за озеленяване предвиждат оформяне на зелени и цветни площи около съществуващите дървета, монтаж на пейки и друго парково оборудване.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.