Още 4 души в Търговищко дадоха положителна проба за COVID-19

By 03 Юли 2020 Прочетена 2688 пъти 0
Още 4 души в Търговищко дадоха положителна проба за COVID-19 КИС 13

Четири нови положителни проби доказват заразяване с коронавирус в област Търговище.

Заболели са членовете на семейството на 46-годишната Фиданка Я. от село Голямо Ново, община Търговище, хоспитализирана в Инфекциозно отделение на МБАЛ - Търговище.

С отрицателен резултат е единствено сестрата на заболялата, с която живеят в общ дом. Новозаразените са съпруг, син, снаха и внук на диагностицираната с COVID-19 жена. Те бяха поставени под домашна карантина, веднага след получаване на положителната проба на пациентката рано сутринта вчера. Към момента нямат оплаквания по здравословното състояние.

РЕКЛАМА:


Всички възрастни лица в семейството са безработни. 4-годишното дете, обаче, е посещавало детската градина в селото. В тази връзка заведението ще бъде затворено за времето до 14 юли. Още тази вечер ще бъде извършена пълна дезинфекция в сградата и прилежащите й площи. Предписания за самоизолация ще бъдат връчени на персонала в детската градина (4 лица) и на 12 деца, които са били в контакт с 4-годишното заразено с коронавирус дете от Голямо Ново.

За ситуацията са информирани общопрактикуващият лекар на семейството, кметът на населеното място и всички ангажирани с недопускане разпространението на COVID-19.

Работи се по установяване контактните лица на новоинфектираните жители на село Голямо Ново.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net