fbpx

ВИДЕО: Откриха новия участък на АМ "Хемус", стигащ до търговищкото село Буховци

By 18 Октомври 2022 Прочетена 742 пъти 0

Пуснаха още около 16 км от автомагистрала "Хемус" в посока Варна.

Става дума за участъка между Буховци и Белокопитово, като в строителството на отсечката са инвестирани почти 145 милиона лева от републиканския бюджет.

Това е стъпка към изграждането на АМ "Хемус", каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков, който присъства на откриването на трасето, което стига на 13 километра от Търговище.

Участъкът между Буховци и Белокопитово е проектиран за скорост от 120 км/ч. Към строителите остава да бъдат разплатени 19 млн. лв., които са заложени в бюджета.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Министър Шишков връчи разрешенията за ползване на новопостроения участък и на реконструирания пътен възел "Буховци – Юг" на председателя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Иво Иванов.

Всичките проблеми, свързани с проектирането и бъдещото строителство на останалите участъци от "Хемус", вече имат своето решение, заяви министър Шишков. Той даде пояснения и за развитието на подготовката за строителство на следващите участъци от магистралата.

Министър Шишков изрази надежда, че заедно с проекта на автомагистралата между Русе и Велико Търново ще се намери решение и за съоръжението, което ще свърже двете магистрали.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 18 Октомври 2022 17:40
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net
Ad Sidebar