fbpx

Предлагат Община Търговище да кандидатства за Етикет за иновации и добро управление

By 24 Януари 2017 Прочетена 1458 пъти 0

Предлагат Община Търговище да участва в конкурс на Министерството на регионалното развитие за етикет за иновации и добро управление. Вносител на докладната записка е кметът д-р Дарин Димитров.

От нея става ясно, че местната администрация е получила покана да се включи в процедурата. Етикетът е морална награда и удостоверява, че общинската власт се придържа към 12-те принципа на добро демократично управление, които е приела и се стреми чрез своите политики към непрекъснато подобряване на управлението в услуга на гражданското общество, се посочва още в докладната.

При кандидатстването е необходимо Общинският съвет да декларира, че се приемат и прилагат съответните принципи от Стратегията за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа.  

България е първата държава-членка, която през 2010 година получи право да присъжда на свои общини Етикет за иновации и добро управление на местно ниво. Главната цел на инициативата е да се 
насърчават усилията на все повече местни власти и продуктивното съперничество между тях, което на свой ред да доведе до по-ефективни политики, насочени към силно и жизнено местно самоуправление в България.

До момента и в трите предишни конкурса Община Търговище беше единствена в Североизточна България сред отличените.

Предложението за участие в конкурса ще се разгледа на предстоящото заседание на Общинския съвет на 26 януари, което телевизия КИС 13 ще излъчи пряко от 09:00 часа. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net