Продължават ремонтите на детски площадки и пейки в Търговище

By 01 Август 2024
Продължават ремонтите на детски площадки и пейки в Търговище Продължават ремонтите на детски площадки и пейки в Търговище снимка: Община Търговище

Общинското предприятие "Флора" продължава ремонтите на детски площадки в Търговище.

Служителите на предприятието в момента обновяват тази в квартал "Запад" 3, намираща се в близост до една от големите търговски вериги за хранителни стоки.

Старите ударопоглъщащи настилки на терена се подменят с нови. Монтират се и нови люлки, пързалки, клатушки и други съоръжения. Сред тях ще има подходящи както за по-малките деца до 3 години, така и за тези до 12-годишна възраст. Пейките там ще бъдат освежени, а над част от тях ще бъдат поставени нови сенници. Предвижда се и подмяна на тенис масата.

Припомняме, че от началото на годината "Флора" извърши ремонти и на други четири площадки в Търговище – на ул. "Скопие", пред Драматичния театър, пред Художествена галерия "Никола Маринов" и на тази до блок №41 в квартал "Запад" 2.

Детските площадки на територията на града са 40, а спортните игрища – 7 броя. Община Търговище и "Флора" ежегодно отделят средства за освежителни и основни ремонти, както и за закупуване на нови люлки и уреди за игра.

РЕКЛАМА


Паралелно с това от "Флора" извършват също ремонт и освежаване на пейки в града.

Дейностите включват подмяна на счупени дъски и боядисване.

Вече обновени са пейките в Източния парк, парковете "Борово око" и "Роден кът", както и в градската градина в близост до Драматичния театър.

Работи се и в района на храм "Св. Йоан Рилски". Ще бъдат освежени и пейките на територията на детските площадки в Търговище.

През есента е планирано обновяване и на местата за отдих на централната улица "Васил Левски", в участъка й между площадите "Свобода" и "Независимост". Дървените части на пейките, обграждащи дърветата там, са силно амортизирани и ще бъдат изцяло подменени. Материалът за тях ще бъде обработен и подготвен в работилницата на "Флора".

От Община Търговище призовават гражданите да пазят пространствата за отдих чисти.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.