fbpx

Рекордно - 4 стотинки струва билетът за пътуване от Търговище до с. Момино

By 12 Април 2016 Прочетена 1820 пъти 0

Рекордно ниска цена от 4 стотинки за билет за междуселищен обществен превоз действа от понеделник в Търговище. Общината проведе обществена поръчка за избор на превозвач по линията до село Момино.

Процедурата беше спечелена от едноличен търговец, който дал възможно най-ниската цена за билет от Търговище до селото. Останалите две транспортни фирми, участвали в надпреварата, са предложили съответно 14 и 35 стотинки.

Ниската цена, с която са се явили фирмите, е резултат на конкуренция между превозвачите, но и субсидиите, които се полагат за нерентабилната линия. Заради лошото състояние на част от пътната отсечка и ограничения пътникопоток, фирмата получава 5% от субсидията за обществените превози в община Търговище. Това прави около 900 лв. месечно. Отделно превозвачът ще получи още 5% доплащане за най-ниска цена, поясниха от Общината. 

Линията Търговище-Момино има два курса дневно – сутрин и вечер, включително в почивните дни. Във вторник и петък има и обеден. Превозвачът се ангажира да вози всички пътници по тази линия, независимо до коя точка от маршрута са, на цената от 4 стотинки. Избраният превозвач се задължава да не променя цената на билета до 1 януари 2019.

Според ръководството на Община Търговище това е най-ниската цена за превоз на пътници, която е постигана досега.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net