Спокойна е зимната обстановка в община Търговище

By 29 Ноември 2018 Прочетена 1581 пъти 0
През нощта Общинското предприятие БКС е продължило работата по направленията от четвъртокласната пътна мрежа в общината През нощта Общинското предприятие БКС е продължило работата по направленията от четвъртокласната пътна мрежа в общината снимка: КИС 13 / архив

Зимната обстановка на територията на община Търговище е спокойна.

През нощта Общинското предприятие БКС е продължило работата по направленията от четвъртокласната пътна мрежа в общината. Със соли са обработени участъците в посока селата Момино, Лиляк, Пресиян, Божурка, както и направленията Разбойна - Черковна и Васил Левски - Ловец. В момента се работи в участъка Макариополско - Буйново и по пътя за квартал "Бряг".

През нощта, с оглед на ниските температури, екипите на БКС са обработили против заледяване основните улици и булеварди в града с луга и течни магнезиеви соли. В момента 3 машини на предприятието опесъчават в околоблоковите пространства и по-малките улици. Ръчно се опесъчават тротоарите. До края на деня се очаква да приключи обработката на цялата пътна мрежа в града.

Припомняме, че от края на октомври кметовете и наместниците в селата Дралфа, Макариополско, Бистра, Буховци, Алваново, Надарево, Кралево, Пролаз и Лиляк са подготвили и оборудвали помещения за настаняване на застигнати от тежка зимна обстановка пътници. Помещенията ще останат в готовност до края на зимния сезон.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net