Стихията в Търговище отнесе покрива на III ОУ "П. Р. Славейков"

By 03 Юли 2017 Прочетена 1924 пъти 0
Металната конструкция, заедно с носещата част, е изтръгната. Тя е паднала в двора на учебното заведения. Освен това бурята е изкъртила прозорци, потрошила е стъкла и щори Металната конструкция, заедно с носещата част, е изтръгната. Тя е паднала в двора на учебното заведения. Освен това бурята е изкъртила прозорци, потрошила е стъкла и щори Община Търговище

Щетите от бурята, разразила се в Търговище, продължават да се увеличават.

Стихията е отнесла целия покрив на административната част на III Основно училище „Петко Рачов Славейков“ в града.

Металната конструкция, заедно с носещата част, е изтръгната. Тя е паднала в двора на учебното заведения. Освен това бурята е изкъртила прозорци, потрошила е стъкла и щори.

Дъждът е прникнал в сградата и временно са поставени защитни платна, за да може да предпазват помещенията от допълнителни повреди.

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров и секретарят на Общината Христалина Халачева вече са били на място, като е било разпоредено да се направи още във вторник опис на пораженията и оценка, за да се търси финансиране за спешен ремонт на отнесения покрив.

За щастие няма пострадали хора в следствие на редицата инциденти, случили се в търговищкото училище, но целият двор е осеян в счупени стъкла и парчета тухли. Влизането на територията на училището е забранено до пълното разчистване и обезопасяване на терена.

Днес бе установено, че са налице счупени и изкоренени дървета и в дворовете на други училища в Търговище.

Още снимки от пораженията в III ОУ "П. Р. Славейков" в Търговище:

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net