Търговище отбеляза Баба Марта с богата програма

Проявите се проведоха на малката сцена до шадравана на площад "Свобода" Проявите се проведоха на малката сцена до шадравана на площад "Свобода" снимка: КИС 13

С богата празнична програма Oбщина Търговище зарадва малки и големи за Баба Марта.

Проявите се проведоха на малката сцена до шадравана на площад "Свобода".

Празникът започна с театрален поздрав на самодейците от читалището в село Надарево, които представиха "Бабомартенска приказка".

От Oбщината организираха и работилница за изработване на мартеници. Деятели от читалищата в селата Баячево, Кралево и Драгановец демонстрираха различни техники. Всички желаещи имаха възможност сами да направят мартеница, която да вземат със себе си у дома.

След това на сцената с фолклорния поздрав "Жива традиция" се изявиха детските читалищни състави от селата Вардун, Баячево, Кралево, Дългач и Детска фолклорна школа "Търговище".

Художниците от Центъра за подкрепа за личностно развитие – Обединен детски комплекс декорираха в бяло и червено едно от дърветата до сградата на местната администрация.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.