В Търговище монтираха контейнери за текстилни отпадъци

By 24 Април 2021 Прочетена 3368 пъти 0
В Търговище монтираха контейнери за текстилни отпадъци В Търговище монтираха контейнери за текстилни отпадъци снимка: Община Търговище

Контейнери за разделно събиране на текстилни отпадъци са монтирани в Търговище.

Освен облекло, в тях може да се изхвърлят още аксесоари, обувки, хавлиени кърпи, пердета, завеси и други изделия от текстил и кожа. Контейнерите са поставени и ще бъдат обслужвани от фирма "М-ТЕКС Рециклиране на текстил" ООД, с която Община Търговище има сключен договор.

Новите съдове са поставени в четири точки на града: ул. "Преслав" – до сградата на бившата стоматологична поликлиника; ул. "Васил Петлешков" – в близост до БКС; кв. "Запад" 2 – до бл. 26 и в кв. "Запад" 3 – до бл. 63. До края на месеца предстои поставянето и на още един съд.


Контейнерите са в бял и зелен цвят и са с вместимост от 1,3 куб. м. На фронталната им част е описан начинът на употреба. Важно изискване е всички ненужни текстилни или кожени предмети да бъдат предварително опаковани в затворена торба или плик. Поставянето на ненужните дрехи и обувки в тях става чрез барабанен механизъм, който ограничава достъпа до вътрешната част на контейнера. Забранено е изхвърлянето на всякакви други видове отпадъци в контейнерите.

Съдовете ще се обслужват веднъж седмично. При необходимост, е предвидена възможност това да се случва и по-често, както и да бъдат поставени още съдове в други части на града.

С поставянето на специализираните контейнери Община Търговище цели да осигури по-лесен и удобен начин гражданите да предадат своите ненужни дрехи и обувки, както и да се даде възможност този вид материи да бъдат рециклирани и използвани отново.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net