ВИДЕО: Връчиха годишните награди за образование, култура и изкуство в Търговище

By 22 Май 2023 Прочетена 1344 пъти 0

На официална церемония в Драматичния театър Община Търговище връчи годишните отличия за образование, изкуство и култура.

Поводът е 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Наградите са регламентирани в новата Наредба за символиката, званията и отличията на общината.

Номинации можеха да бъдат отправяни от граждански организации, съюзи и институции в сферата на образованието и културата. Отличените са избрани от две комисии, съставени от общински съветници, експерти от общинската администрация и в сферата на образованието и културата, след разглеждане на всички постъпили кандидатури.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


През тази година отличия за образование получават 7 преподаватели, като двама от тях са наградени за цялостен принос и дългогодишна дейност. Отличен е и един учителски колектив.

Бяха връчени награди и за постижения в областта на културата и изкуството, като за цялостен принос и дългогодишна дейност беше отличен Женски хор "Златна лира" към Община Търговище. Наградата е по повод 50-годишнината от основаването на хора.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 22 Май 2023 17:42
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net