fbpx

Започва кандидатстването за прием в първи клас в общинските училища в Търговище /ВИДЕО/

By 10 Май 2021 Прочетена 823 пъти 0

Започва кандидатстването за прием в първи клас в общинските училища в Търговище.

Съгласно утвърдената от Общинския съвет система, крайният срок е 21 май включително. Заявления могат да се подават на хартиен носител, на електронната поща на избраното училище или чрез електронен формуляр.

За всяко от училищата е определен прилежащ район. Основен критерий при класирането на децата е близостта на училището до настоящия или постоянния им адрес. Ако те са различни, при класирането се взема по-благоприятният от тях.

Родителите могат да подават документи за прием на децата си най-много в 3 училища, включително в тези, извън района на най-близкото до тях. В тези случаи обаче децата ще заемат свободните места, останали след класиране на децата, живеещи в прилежащия район на съответното заведение.


За предстоящата учебна година 6-те общински училища в Търговище са заявили 17 паралелки за прием в първи клас. Броят им е достатъчен, за да бъдат обхванати всички деца, навършващи 7-годишна възраст. През настоящата учебна година общият брой на първокласниците в общината е 422, от които 336 са в Търговище.

Резултатите от първото класиране ще бъдат обявени на 26 май на информационните табла и в интернет страниците на училищата. Записването ще се извърши в срок от 1 до 4 юни на място в учебните заведения.

По-късно през юни ще бъдат обявени останалите свободни места за второ и трето класиране.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 10 Май 2021 16:30
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net