12 години затвор за британец, убил своя съгражданка във великотърновското село Раданово

By 24 Октомври 2017 Прочетена 3638 пъти 0
Робърт Л. задигнал вещи и пари на обща стойност над 900 лева, като за целта използвал сила и убил друга британка Робърт Л. задигнал вещи и пари на обща стойност над 900 лева, като за целта използвал сила и убил друга британка КИС 13 / архив

Окръжният съд във Велико Търново присъди 18 години затвор при първоначален строг режим на британец, който бе обвинен в грабеж и убийство в село Раданово, община Полски Тръмбеш.

Робърт Л. е бил признат за виновен за това, че на 12 април 2016 година в къщи на улици "Тринадесета" и "Четиринадесета" в селото, е отнел чужди движими вещи - пет златни пръстена и златно синджирче с кръст на обща стойност 270 лева, дамски портмоне на стойност 6,60 лева и парична сума в размер на 650 лева. Общо стойността на нанесените щети е за над 926 лева.

Престъплението е било извършено срещу Норма К., която също е гражданка на Великобритания и бивша жителка на великотърновското село. За да присвои от нейното владение вещите, осъденият е употребил сила и в крайна сметка убил жената.

Тъй като в хода на съдебния процес Робърт изцяло е признал вината си, наказанието се намаля с 1/3 - от 18 на 12 години затвор.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд във Велико Търново в 15-дневен срок.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net