18 нови случая на COVID-19 във Великотърновско, 9 заразени ученици от ЦСОП в Ново село

By 15 Октомври 2020 Прочетена 2606 пъти 0
18 нови случая на COVID-19 във Великотърновско,:9 заразени ученици от ЦСОП в Ново село 18 нови случая на COVID-19 във Великотърновско,:9 заразени ученици от ЦСОП в Ново село КИС 13

За последното денонощие на територията на област Велико Търново са регистрирани 18 нови случаи на COVID-19. За това съобщават от Регионалната здравна инспекция.

Положителни проби за коронавирус инфекция са дали 9 ученици от регистрираното огнище в Центъра за специална образователна подкрепа в Ново село. Припомняме, че по-рано двама преподаватели от Центъра бяха диагностицирани с COVID-19. 5 от учениците са настанени в общежитие към Центъра за специална образователна подкрепа, а 4 в Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи “Св. Мина” в град Павликени.


На двете институции са дадени предписания за извършване на дезинфекциозни дейности и определяне на лица от контактния персонал, които да продължат да изпълняват задълженията си. Те ще полагат грижи за учениците при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

При един от регистрираните случаи за последното денонощие има установена епидемична връзка с огнището на COVID-19 в прозводствено предприятие.

 


Останалите 8 случая нямат връзка помежду си или с диагностицирани по-рано лица.

За последните 24 часа е регистриран 1 смъртен случай на 64-годишен мъж с придружаващо заболяване диабет. С това общият брой на починалите нараства до 11 лица.

Диагностицирани с COVID-19 във Великотърновско от началото на пандемията са 443 лица.

Като активните случаи са 114. От тях 83 души са поставени под домашна изолация, а 31 са приети за болнично лечение.

Няма новоизлекувани пациенти за последното денонощие.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 15 Октомври 2020 15:38
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net