60 учени обсъждат диалогът на Балканите на конференция във Великотърновския университет

By 14 Ноември 2019 Прочетена 1384 пъти 0
Във форума участват представители на университети и институти от България, Гърция, Сърбия, Турция, Румъния и Северна Македония Във форума участват представители на университети и институти от България, Гърция, Сърбия, Турция, Румъния и Северна Македония снимка: КИС 13

Във Великотърновския университет беше открита Седмата международна научна конференция "Балканите - език, история, култура".

Темата на тазгодишното издание е "Диалогът на Балканите". Във Велико Търново за форума пристигнаха около 60 учени и представители на едни от най-престижните университети и институти от България, Гърция, Сърбия, Турция, Румъния и Северна Македония.


Организатори на конференцията са Филологическият и Историческият факултет, като от тази година се включва и Богословският факултет. Приветствие към участниците и гостите отправи доц. д-р Димитър Симеонов, заместник-ректор по учебната дейност на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий".

По време на конференцията ще бъдат дебатирани широк кръг въпроси от областта на балканската история, фолклор, език и литература и изкуство. Традиционната научна проява е поредната стъпка в установяването на дълготраен, задълбочен и ползотворен контакт между академичните общности в балканските страни.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 14 Ноември 2019 16:35
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net