Апелативният съд намали за втори път драстично присъдата за смъртта на Алекс от Бяла /ВИДЕО/

By 05 Февруари 2020 Прочетена 2911 пъти 0

Пет пъти бе намалена присъдата на Валентин Маринов по делото за смъртта на 18-годишния Алекс от Бяла.

Апелативният съд във Велико Търново е преквалифицирал деянието на подсъдимия и е изменил наложеното му от Окръжен съд - Русе наказание от 20 на 4 години.

Припомняме, че веднъж от въззивната инстанция намалиха присъдата на 3 години, която беше обжалвана и върната за разглеждане от друг състав на Апелативния съд.


Съдебният състав е приел, че по отношение на причинената тежка черепно-мозъчна травма и настъпилата в следствие на нея смърт, подсъдимият е действал при непредпазлива форма на вината във вид на небрежност, а не на пряк или евентуален умисъл. По тези съображения, въззивният съд е приел за установено, че с деянието си подсъдимият Валентин Маринов е причинил по непредпазливост смъртта на Алекс, вследствие на умишлено нанесена лека телесна повреда.

Поради наличието за основание за преквалифициране на деянието, съдът е изменил наложеното на подсъдимия наказание от 20 на 4 години лишаване от свобода. Великотърновският апелативен съд потвърждава присъдата по отношение на уважения размер на предявените граждански искове за 200 000 лева.

Близките на Алекс са категорични, че ще обжалват пред Върховния касационен съд, тъй като според тях подсъдимият е действал по хулигански подбуди.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 05 Февруари 2020 15:53
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net