Кандидат-студенти и родители се запознаха отблизо с Великотърновския университет

By 19 Февруари 2018 Прочетена 1883 пъти 0

Във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий" се проведе Ден на отворените врати.

Инициативата е традиционна и дава възможност на кандидат-студенти от цяла България да разберат на място повече за възможностите за обучението във висшето училище.

В аулата на висшето училище се събраха десетки бъдещи студенти и техните родителите от цялата страна.

От висшето училище бяха подготвили информационни брошури и специалното издание на вестник "Кандидат-студент", в който са описани всички специалности, датите на приемните изпити и възможностите за обучение, които предлага университетът.

3 са новите специалности за академичната 2018/2019 - "Педагогика на обучението по история и информационни технологии", "Приложна лингвистика с два чужди езика с бизнес комуникации" и "Информационно брокерство дигитални медии". Заместник-ректорът на Великотърновския университет чл.-кор. проф. д.ф.н. Стоян Буров изтъкна някои от предимствата на висшето училище.

Предстои съвсем скоро Великотърновския университет да започне да предлага на студентите си изучаване на чужд език, паралелно с усвояването на дадена специалност. Директорът на Бюрото за кандидатстудентска информация проф. Андрей Андреев пък представи пред присъстващите възможностите за записване, които се предлагат пред студентите чрез акцията "Рано рани", която вече е в действие. По нея досега са си запазили място 375 бъдещи студенти, а 25 вече са се записали.

От тази година се въвеждат и възможности за допълнително стимулиране на студентите.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net