Курсант предложи проект за нова организация на възлово кръстовище във Велико Търново

By 10 Октомври 2017 Прочетена 2813 пъти 0
Проектът касае организацията на движението край спирка "Беляковско шосе" във Велико Търново, където се пресичат булевард "България" и улиците "Краков", "Беляковско шосе", "Полтава" и "Освобождение" Проектът касае организацията на движението край спирка "Беляковско шосе" във Велико Търново, където се пресичат булевард "България" и улиците "Краков", "Беляковско шосе", "Полтава" и "Освобождение" Община Велико Търново

Курсант от Националния военен университет "Васил Левски" проектира нова организация на движение край спирка "Беляковско шосе" във Велико Търново, където се пресичат булевард "България" и улиците "Краков", "Беляковско шосе", "Полтава" и "Освобождение".

Четвъртокурсникът Йордан Георгиев представи концепцията на кмета на старата столица Даниел Панов, заместник-кмета по градоустройство проф. Георги Камарашев и директора на градоустройствената дирекция Динко Кечев.

Йордан Георгиев е на 23 години, завършил е Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Ангел Попов" във Велико Търново, възпитаник е на НВУ "Васил Левски", където учи танкова и автомобилна техника.

Идеята на mu предвижда създаване на кръгово движение и поставянето на два светофара в двете платна на булевард "България" – един непосредствено след автобусната спирка в посока кварталите "Колю Фичето" и "Картала" и втори - преди вливането на улица "Полтава". Според автора, по този начин се създава възможност за максимално бързо придвижване в направленията: център – бул. "България" – ул. "Краков"; ул. "Краков" – бул. "България" и към кварталите "Акация" и "Картала". Курсантът предлага още синхронизация на зелените вълни и червените светлини на двата светофара, за да бъде максимално бързо преминаването във всяко едно направление. Друг ефект от проекта би бил улесняване на движението в посока от улица "Освобождение" към проектираното кръгово.

Проектът на младежа бе определен като много добър, лесна за изпълнение както от техническо, така и от финансово естество. Концепцията и обяснителната записка към нея ще бъдат предоставени на консултантите, които работят по предварителните проучвания, свързани с бъдещия проект на Община Велико Търново за интегриран градски транспорт, в който се предвижда преустройство на възлови кръстовища.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net