Ръководството на Великотърновския университет успяло да "стопи" 6 млн. лв. дългове за 4 години

By 03 Декември 2019 Прочетена 1577 пъти 0
Това заяви на пресконференция ректорът на Великотърновския университет проф. д-р Христо Бонджолов Това заяви на пресконференция ректорът на Великотърновския университет проф. д-р Христо Бонджолов снимка: КИС 13

За четири години Великотърновският университет успя да се справи със задължения от 6 милиона лева. Това стана благодарение на предприетите мерки, оздравителната програма и успешния прием, заяви на пресконференция ректорът проф. д-р Христо Бонджолов.

Има възможност и за 10-процентно увеличение на заплатите догодина, ако бюджетът на университета бъде увеличен с над 1 милион лева, каквито са очакванията. Около 2 милиона лева ще бъдат разпределени допълнително на преподаватели и служители във Великотърновския университет. Това не са 13-та и 14-та заплата, а средства, изработени по програми, уточни още ректорът на висшето училище проф. д-р Христо Бонджолов.


Междувременно само за 2 часа от традиционната акция на висшето училище във Велико Търново "Рано рани", която започна вчера, близо 100 младежи са заявили желание да станат студенти, като си запазят място в любима специалност, а за завършилите по-рано – директно да се запишат за студенти.

За 25 специалности от приоритетни професионални наравления в редовна форма на обучение, първокурсниците ще бъдат освободени от първа семестриална такса. Предвижда се също разширяване на електронното подаване на документи и в магистърските пограми, заяви заместник-ректорът по учебната дейност доц. д-р Димитър Симеонов.

Великотърновския университет успя да реализира и дългосрочен проект за обучение на 10 китайски 12-класници от асоциираните училища към Пекинския университет за международни науки.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 03 Декември 2019 13:17
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net