Разкриха огромна наркооранжерия на територията на Горна Оряховица, задържани са двама мъже

By 18 Октомври 2020 Прочетена 2592 пъти 0
Разкриха огромна наркооранжерия на територията на Горна Оряховица, задържани са двама мъже Разкриха огромна наркооранжерия на територията на Горна Оряховица, задържани са двама мъже снимка: ОДМВР Велико Търново

Специализирана полицейска операция за противодействие на отглеждането и разпространение на наркотични вещества се проведе на територията на Горна Оряховица през вечерта на 17 октомври. 

Акцията беше проведена под ръководството на прокуратурата, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР във Велико Търново ст. комисар Димитър Машов.  

По време на операцията са задържани две лица - 32-годишен, известен на полицията мъж, от град София и 30-годишен жител на село Арбанаси. Лицата са установени в помещения, отдадени под наем и специално обурдвани с модерни съоръжения за отглеждане на растения от рода на коноп. Лицата са задържани по време на обрижване на растенията. 

Установено е, че основното помещение е разделено на няколко халета. Едно от тях е било приспособено за сушене на готовата продукция. Оттам са иззети близо 14 кг суха растителна маса, която е реагирала на марихуана при извършения полеви наркотест. 

 

В други помещения са установени близо 1000 засадени стръка растения, за чието отглеждане е изграден цялостнен цикъл - капково напояване, климатици,  влагоабсорбатори, лампи, уреди за измерване и поддържане на температурата и влажността.

Ст. комирас Машов обясни, че това е най-голямата оранжерия, установявана до момента на територията на областта.  Това е четвъртата успешна операция по противодействия на престъпления, свързани с наркотиците, на територията на Областната дирекция на МВР във Велико Търново за седмицата. Канабисови растения бяха открити по-рано в Павликени, в Бяла черква и в село Мусина. 

Окръжният прокурор Христо Христов и ст. комисар Машов заявиха, че са набелязани редица мерки и операциите в това направление ще продължат. 

По случая е образувано досъдебно производство и процесуално-следствените действия продължават под наблюдението на прокуратурата.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net