Ремонтират участъци от пътя между Велико Търново и манастира "Света Троица"

By 28 Март 2018 Прочетена 2756 пъти 0
След разпореждане на кмета на Старата столица Даниел Панов бе извършен оглед на трасето След разпореждане на кмета на Старата столица Даниел Панов бе извършен оглед на трасето Община Велико Търново

През април ще бъдат ремонтирани компрометираните участъци от пътя между Велико Търново и манастира "Света Троица".

След разпореждане на кмета на Старата столица Даниел Панов бе извършен оглед на трасето. В лошо експлоатационно състояние заради валежите през изминалия зимен сезон са участъците край месокомбинат "Родопа – ВТ".

В тази зона предстои полагане и валиране на трошена каменна настилка, както и асфалтиране. Дейностите ще бъдат реализирани през април, при стабилизиране на времето.

Две са активните свлачища по трасето между Велико Търново и манастира "Света Троица", където има и срутване на скални отломки. Установен бе и трети участък, където земната маса е нестабилна заради валежите през отминалата зима. В района има и много подпочвени води.

За проектирането и последващото укрепване, ремонт на асфалтовата настилка и отводняване ще се търси финансиране от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net