Турски ТИР се вряза в две къщи в село Самоводене

By 24 Януари 2019 Прочетена 1701 пъти 0
Заради инцидента пътя между Велико Търново и Русе, в участъка на инцидента, бе затворен за няколко часа Заради инцидента пътя между Велико Търново и Русе, в участъка на инцидента, бе затворен за няколко часа снимка: БГНЕС

Турски тир се заби в две постройки в търновското село Самоводене. 

Произшествието е станало снощи около 23:00 часа. Тежкотоварният автомобил се е движел в посока от Велико Търново към Русе, когато в село Самоводене на завой, при мокра пътна настилка, 58-годишният водач изгубил контрол над камиона и се блъснал в работилница към къща.

В резултат на удара стената на постройката е почти изцяло съборена. След това шофьорът на турския тир се опитал да продължи, но се забил в оградата на необитаема къща на отсрещния тротоар.

За щастие при инцидента няма пострадали, тъй като по това време в постройката не е имало никого.

Водачът на тежкотоварния автомобил е изпробван за употреба на алкохол, като резултатът се оказал отрицателен. Заради произшествието пътят Велико Търново Русе през Самоводене беше затворен за няколко часа.

Причините за произшествието се изясняват, като се предполага, че водачът е заспал на волана. По случая е образувано досъдебно производство.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 24 Януари 2019 16:23
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net