fbpx

Във Велико Търново започва премахване на нерегламентирани купчини с дървени и строителни отпадъци

By 13 Септември 2018 Прочетена 2122 пъти 0
Вече са поставени първите два контейнера за стари мебели и пособия от дърво Вече са поставени първите два контейнера за стари мебели и пособия от дърво Община Велико Търново

Община Велико Търново започва акция по премахване на нерегламентираните купчини с дървени и строителни отпадъци, оформени на различни места в кварталите на Старата столица. Замърсените пространства край съдовете за битова смет и на други места ще бъдат почистени до края на месеца.

Вече са поставени първите два контейнера за стари мебели и пособия от дърво. Те са локализирани в най-големия жилищен комплекс на Старата столица - "Бузлуджа". Новите съдовете за смет са край Дома за възрастни хора "Венета Ботева" и до паркинг между местния пазар и т.нар. "Втора спирка". Контейнери от този тип ще бъдат поставени поетапно и в останалите квартали. Инициативата е на Община Велико Търново и на компанията "Кроношпан" и се прави за улеснение за жителите на Старата столица.

Повод за мярката са именно зачестилите сигнали за оставени стари мебели край съдовете за битова смет или директно в тях. Наредбата за опазване на околната среда задължава както жителите на града и населените места в общината, така и юридическите лица да организират транспортирането на този тип смет до oбщинското депо за строителните отпадъци, намиращо се близо до село Леденик.

С новите контейнери пред търновци се открива още една възможност за превозване на този тип дървени отпадъци и за последващото им рециклиране. Друг вариант пред юридическите лица е да транспортират старите мебели и оборудване от дърво директно до базата на "Кроношпан".

Община Велико Търново ще постави и съдове за събиране на стари и непотребни дрехи. Те също ще бъдат разположени в големите квартали на Старата столица.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 13 Септември 2018 13:24
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net