fbpx

Във великотърновско се провежда Европейското първенство по спортно ориентиране

By 30 Юни 2018 Прочетена 1682 пъти 0
500 състезатели от 35 държави се включват в Европейското първенство по ориентиране за младежи 500 състезатели от 35 държави се включват в Европейското първенство по ориентиране за младежи Община Велико Търново

500 състезатели от 35 държави се включват в Европейското първенство по ориентиране за младежи, което се провежда във Велико Търново. Стартът бе на Царевец.

Първенството продължава до 1 юли, а официалното откриване се състоя на сцената на Летния театър във Велико Търново, където имаше дефиле на всички участници.

Сред атлетите има състезатели както от цяла Европа, така също от САЩ, Австралия и Нова Зеландия. Те ще бъдат разделени в четири групи – момчета и момичета до 16 годишна възраст, и мъже и жени между 16 и 18-годишна възраст. България е представена от 15 състезатели и двама треньори.

Днес надпреварата продължава в района на село Мийковци, община Елена, а утре са финалите на щафетните игри, които ще бъдат край Петропавловския манастир.

Европейското първенство е организирано от Българската федерация по ориентиране, Спортен клуб "Трапезица – 1954", Туристическо дружество "Трапезица – 1902", Общините Велико Търново, Елена и Лясковец.

Крепостта Царевец е оценена като една от най-добрите в цяла Европа локации за спортната дисциплина, предвид характеристиките на терена, посочиха организаторите.  

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net