fbpx

Велико Търново е домакин на изнесено заседание на Съвета на децата

By 24 Юни 2017 Прочетена 1598 пъти 0
Тридневния форум събира представители на младите хора, които формират детския консултативен орган към председателя на Държавната агенция за закрила на детето Тридневния форум събира представители на младите хора, които формират детския консултативен орган към председателя на Държавната агенция за закрила на детето Община Велико Търново

Днес започна второто изнесеното заседание на Съвета на децата във Велико Търново, което ще продължи три дни.

Във форума участват заместник-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова, заместник-министърът на културата Румен Димитров, председателят на Държавната агенция за закрила на детето Офелия Кънева, представители на Министерство на младежта и спорта и неправителствени организации.

Събитието бе открито от заместник-кмета на Велико Търново Ганчо Карабжаков. Той приветства участниците и ги поздрави от името на кмета Даниел Панов.

"Смисълът на всички стратегии, политики и бюджети е да дадем възможност на децата и младите хора да растат, да получават възпитание и образование в една спокойна, предвидима и добронамерена среда. Така те ще могат да реализират мечтите и идеите си. Щастлив съм, че домакинстваме събитие, което е пряко свързано с насърчаването на детското и младежко участие в процесите на взимане на важни решения по важни въпроси за обществото ни.", каза Карабаджаков пред присъстващите.

Областния управител проф. д-р Любомира Попова също изрази своята радост от срещата с децата и дейността им.

"Наистина съм щастлива, че мога да присъствам на този форум. Във всеки един от нас стои по едно малко дете, аз съм убедена, че децата са смисълът на нашия живот, те са нашето бъдеще и най-верен коректив на всички наши действия. Пожелавам ви, освен да работите усърдно през дните на този форум, обсъждайки теми свързани с гарантиране на гражданските права и отговорности на децата и младите хора, превенция на насилието и агресията в училище, както и проблемите свързани с приобщаващото образование, да намерите време да създаде нови приятелства, които да ви дават вдъхновение за работа."

Тридневния форум събира представители на младите хора, които формират детския консултативен орган към председателя на Държавната агенция за закрила на детето.

Освен да дискутират важни теми по време на престоя си в старата столица младежите ще планират продължаване на инициативата „Деца помагат на деца”, насочена към подкрепа на момчета и момичета от резидентни услуги.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net