Велико Търново и Габрово посрещат Световната купа по хандбал между 12 и 18 юни

By 08 Юни 2017 Прочетена 1336 пъти 0
Днес Община Велико Търново даде пресконференция във връзка със Световната купа по хандбал Днес Община Велико Търново даде пресконференция във връзка със Световната купа по хандбал Община Велико Търново

Велико Търново и Габрово ще посрещнат Световната купа по Хандбал.

В престижната надпревара, която ще се проведе между 12 и 18 юни, ще се включат 16 отбора, като финалните срещи, които ще излъчат новия шампион ще се проведат в Двореца на културата и спорта "Васил Левски" в старата столица.

В тази връзка днес Община Велико Търново даде днес пресконференция.

"Благодарим за домакинството, предоставихме Двореца на културата и спорта, съблекалните в залата са ремонтирани, доставено е и ново информационно табло", каза заместник-кметът Снежана Данева-Иванова.

На свой ред президентът на Българската федерация по Хандбал благодари за подкрепата, оказана от кмета на Велико Търново Даниел Панов, както и на цялото общинско ръководство.

За шампионата в България ще пристигнат близо 450 участници. 

Във Велико Търново ще се проведат мачовете от Група А /Турция, Косово, Албания и Ирландия/ и от Група В /Люксембург, Грузия, Малта и Великобритания/. В Габрово пък ще са срещите от Група С /България, Кипърв, Андора и Азербайджан/ и Група D /Китай, Фарьорски острови, Армения и Молдова/. Мачовете в груповата фаза ще се проведат между 12 и 17 юни и ще са с начални часове 14:00, 16:00, 18:00 и 20:00 часа. Финалните срещи ще са на 18 юни в ДКС "Васил Левски" във Велико Търново.

Във връзка със събитието на 16 юни в старата столица ще пристигнат президентите на Световната и Европейската федерация по хандбал. Те ще проведат среща с кмета на Велико Търново Даниел Панов и градоначалникът на Габрово Таня Христова.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net