Започна основният ремонт на улица "Васил Левски" във Велико Търново

By 31 Юли 2017
Първият етап ще обхваща участъка на улица "Васил Левски" от кръстовището при сградата на Общината до пресечката с улица "Цар Освободител" Първият етап ще обхваща участъка на улица "Васил Левски" от кръстовището при сградата на Общината до пресечката с улица "Цар Освободител" Община Велико Търново

Започна основният ремонт на главната великотърновска улица - "Васил Левски".

Дейностите по подготовката за цялостното преасфалтиране на улицата ще е разделена на два етапа, като площта на новия асфалт ще е за близо 5900 кв.м.

В ремонтните дейности ще бъде включено още подравняване на основата, подмяна на металните решетки на дъждовните шахти и подмяна на капаците на ревизионните шахти.

Със своя заповед от днес кметът на Велико Търново Даниел Панов е въвел временна организация на движението, която ще бъде в сила до 6 август включително.

Първият етап ще обхваща участъка на улица "Васил Левски" от кръстовището при сградата на Общината до пресечката с улица "Цар Освободител". Там се забранява преминаването на автмобили, с изключение на линиите от градския транспорт. Ограниченията важат в периода между 08:30 до 17:00 часа всеки ден.

Вторият етап предвижда забраняване на движението по улица "Васил Левски"в участъка между улиците "Цар Освободител" и "Бачо Киро" (района на Студентски стол 2). И в този участък ограниченията за движение няма да важат за градския транспорт.

Обходните маршрути са през улиците "Христо Ботев", "Марно поле", "Цар Самуил", "Цар Тодор Светослав", "Бачо Киро" и "Седми юли".

По преценка на контролните органи на МВР движението може да бъде спирано и извън посочените часове, посочват още от Община Велико Търново.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.