Съдът в Русе задължи ОИК - Ветово да регистрира кандидат за общински съветник

By 04 Октомври 2019 Прочетена 1477 пъти 0
Първоначално избирателната комисия във Ветово е отказала да регистрира кандидата заради условието за уседналост Първоначално избирателната комисия във Ветово е отказала да регистрира кандидата заради условието за уседналост снимка: КИС 13

Отмениха решение на Общинската избирателна комисия във Ветово, с което бе отказана регистрация на кандидат за общински съветник.

ОИК не допуснала Димитър Денев като кандидат за общински съветник, заради справка от службата за Гражданска регистрация и административно обслужване.

Решението за отказа на регистрация от ОИК е било обжалвано, както е предвидено по административен ред пред Централната избирателна комисия, която го потвърдила.

След като обсъди доводите на страните и с оглед на събраните по делото доказателства Административният съд в Русе прие, че промяната на наименованието на улицата като елемент от адреса на жалбоподателя, при запазване на едно и също населено място, не е основание да се счита, че е нарушен принципът на уседналост.

Съдът постанови и преписката да бъде върната за незабавна регистрация на кандидата за общински съветник Димитър Денев. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net