Активните случаи на COVID-19 в областите Разград и Търговище отново се покачват /ВИДЕО/

By 12 Февруари 2021 Прочетена 2141 пъти 0

7 нови случая на коронавирусна инфекция са установени за последното денонощие в област Разград.

В Търговищко пък са регистрирани 4-ма заразени с COVID-19, като те са в три от петте общини в областта.

По данни на Регионалната здравна инспекция в Разград, през вчерашния ден, са регистрирани два смъртни случая от коронавирус – става дума за жители на село Каменово и Исперих. Така броят на жертвите на заболяването става 194 души.

За последното денонощие са установени и 7 новозаразени с COVID-19 – по 1 в Дряновец, Кубрат, Сеслав, Цар Калоян, Завет, Острово и Хума. Към момента активните случаи в Разградско са 80, като 50 души са на домашно лечение, а хоспитализираните са 30. Под карантина се намират 235 души в областта.


В Търговищко пък са регистрирани нови случая на коронавирус за последните 24 часа - двама в община Търговище и по един в Омуртаг и Антоново. Двама от новозаразените са настанени за лечение в болница, а останалите са под домашна изолация с предписания на РЗИ. Карантинирани са и 9 контактни лица.

Активните случаи са 61, от които 57 са са на домашно лечение, а 4-ма души са хоспитализирани – по двама в многопрофилните болници в Търговище и Омуртаг.

През вчерашния ден не са регистрирани смъртни случаи от коронавирус в област Търговище. Жертвите на заболяването остават 177 души.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 12 Февруари 2021 18:02
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net