24 читалища получават финансова подкрепа от Община Разград

By 03 Ноември 2023 Прочетена 666 пъти 0
24 читалища получават финансова подкрепа от Община Разград 24 читалища получават финансова подкрепа от Община Разград снимка: КИС 13

24 читалища от община Разград получават финансови средства по Процедурата за финансова подкрепа на читалищната дейност със средства от местни приходи в общинския бюджет.

Процедурата се провежда за шеста поредна година. Началото бе поставено през 2018 г., когато заделените средства бяха в размер на 5000 лв.

Въпреки сложната и трудна година, финансовият ресурс за укрепване и развитие на читалищата в община Разград през 2023 г. е в най-голям размер до този момент – 25 000 лв.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Съгласно правилата на процедурата, всички 25 читалища на територията на община Разград имаха възможност да кандидатстват на проектен принцип за финансиране по едно от следните направления: закупуване и ремонт на музикални инструменти; закупуване и ремонт на озвучителна и осветителна техника; закупуване на компютърна техника и периферни устройства; закупуване на носии или елементи за носии, сценично облекло и реквизит;  закупуване на офис обзавеждане и оборудване; подпомагане организирането на чествания на годишнини, празници, възстановки на обичаи и ритуали, спектакли, концерти и др.

В съответствие с изискванията на посочените правила със своя заповед Кметът на Община Разград назначи експертна комисия, която  да разгледа, оцени и класира получените проектни предложения и извърши разпределение на предвидените средства.

В рамките на установения срок постъпиха 24 проектни предложения от читалища на територията на община Разград.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net