Община Разград отново с награда от Асоциацията на българските градове и региони

By 13 Юни 2023 Прочетена 447 пъти 0
Община Разград отново с награда от Асоциацията на българските градове и региони Община Разград отново с награда от Асоциацията на българските градове и региони снимка: Община Разград

Община Разград отново бе отличена от Асоциацията на българските градове и региони по време на церемония на Годишните национални награди на АБГР.

Събитието се проведе в края на Конференцията "Стратегически хоризонти пред Зеления пакт и дигиталната трансформация в България. Част II" през уикенда в Правец. Тя се организира от АБГР с подкрепата на Фондация "Конрад Аденауер", както и в партньорство с Виваком България ЕАД.

Отличието за Община Разград е в категория "Дигитална община 2023" и отчита положените усилия и постигнати резултати в посока дигитализация и въвеждане на нови електронни услуги.

Сред най-актуалните дейности в тази посока е успешното въвеждане на системата за електронен прием на първокласници. Още в първия ден от отварянето на системата бяха приети над 40% от очакваните заявления.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

"Тази награда е признание, но и отговорност за ръководството на Община Разград и за администрацията, които се стремят да синхронизират предоставянето на административните услуги със съвременните динамични условия на живот, когато гражданите имат нужда да ползват публичните услуги по максимално достъпен начин" – коментира Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев при получаването на плакета и грамотата на АБГР.

Представител на Община Разград на конференцията бе Димитър Ганчев – мл. експерт в отдел "Култура, религиозни и младежки дейности" в Община Разград, а отличието връчи изпълнителният директор на Асоциацията Ергин Емин.

Това не е първо признание за Община Разград от Асоциацията на българските градове и региони през последните години. През 2021 г. местната управа получи приз в категория "История и традиции" за опазването на традициите в региона чрез провеждане на фестивали и събития, свързани с богатото културно-историческо наследство на региона.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 13 Юни 2023 18:20
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net