ВИДЕО: РЗИ - Разград инициира кампания за пролетно почистване на областта

By 22 Март 2024 Прочетена 289 пъти 0

Регионалната здравна инспекция в Разград започва кампания за пролетно почистване на територията на цялата област.

Ръководството и служителите на Областна администрация също ще се включат с почистването, което ще продължи до 31 март. От РЗИ приканиха кметовете за съдействие като координират кампанията по места.

Обект на почистване през тези 10 дни ще бъдат нерегламентирани сметища край пътищата и в горските територии, урбанизирани зони като междублокови пространства, прилежащи територии към жилищни сгради, дворове, паркинги, паркове, градинки и други зелени зони, детски и спортни площадки, места за обществено ползване и други.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


В периода на акцията ще бъдат премахнати и отпадъците на много места в града, край река Бели Лом и в близост до големите контейнери в периферните градски зони.

Целта на кампанията е да се създаде здравословна и безопасна среда за жителите на област Разград и е свързана с отговорностите на РЗИ за здравен контрол върху дейностите със значение за здравето на човека.

От Областната администрация призоваха за активно включване в кампанията на местните и регионалните институции в областта, както и на всички граждани.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net