Световният ученически шампион Лъчезар Вълчев получи парична награда от Община Разград

By 19 Септември 2023 Прочетена 302 пъти 0
Световният ученически шампион Лъчезар Вълчев получи парична награда от Община Разград Световният ученически шампион Лъчезар Вълчев получи парична награда от Община Разград снимка: Община Разград

Световният ученически шампион в две дисциплини Лъчезар Вълчев получи парична награда от Община Разград за високи спортни постижения.

Заместник-кметът и изпълняващ функциите на Кмет на Община Разград Добрин Добрев връчи на световния ученически шампион в две дисциплини – троен скок и скок на дължина - Лъчезар Вълчев парична награда за високи спортни постижения.

Той поздрави както младия състезател за успехите му, така и неговия треньор в СКЛА "Лудогорец" Красен Цонев за това, че развива лекоатлетическите заложби на децата от Разград.

"Изключително сме горди, че се състезаваш за Разград и прославяш града и България и ти желаем още по-големи успехи занапред" – обърна се г-н Добрев към Лъчезар Вълчев. Той допълни, че през последните години осигуряването на подходяща база за подготовка на лекоатлетите е сериозно предизвикателство през общинската управа.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

"Имаме амбиция през следващата година да работим за тренировъчна зала за леката атлетика и за други спортове, които през зимата имат необходимост от закрита база" – заяви заместник-кметът. 

Красен Цонев разказа, че заради постиженията на Лъчезар вече има запитвания от родители от други градове дали могат за запишат децата си да тренират в Разград, което е добър атестат за реномето на разградската летоатлетическа школа.

Премията от 2000 лева, която 18-годишният Лъчезар Вълчев получи, е част от финансов резерв от общински средства, предвидени за постигнати високи спортни постижения според член 11 от Наредба №25 за условията и реда за финансиране и подпомагане на спортните клубове и туристически дружества в Община Разград.

През тази година бяха направени две предложения за връчване на такава премия, първото бе за 15-годишния колоездач от СКК "Спринт" Георги Радославов. За постиженията си на национални и международни форуми той получи премия от 900 лв.

И двете предложения на клубовете, в които се подготвят двамата младежи, бяха гласувани единодушно от членовете на Постоянната комисия по младежта и спорта към Общинския съвет на тяхно заседание миналата седмица.

В срещата, на която бе връчена премията на Лъчезар Вълчев, участва и специалистът "Спорт" в Община Разград Златина Георгиева.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 19 Септември 2023 18:42
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net