ВИДЕО: Започва подготовката за Панаира на киселото мляко в Разград

By 07 Юли 2023 Прочетена 3306 пъти 0

В Разград започна подготовката по организацията на тазгодишното издание на Панаира на киселото мляко и фестивала на народните традиции и художествените занаяти.

Той ще се състои на 26, 27 и 28 юли.

Това е едно дългоочаквано от разградчани събитие, което привлича и много гости на града от страната и чужбина с атрактивната си програма. 

На площад "Момина чешма" до Общинския културен център и близкия паркинг, ще се изградят сглобяеми съоръжения, тип "шатра" – собственост на Община Разград, където участващите занаятчии и търговци ще разполагат своите стоки.

В програмата са включени конкурси, дефилета, концерти на фолклорни състави от страната и чужбина.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Събитията ще се концентрират по улиците в централната част на Разград – "Св. св. Кирил и Методий", пешеходната зона на бул. "България" и площадите "Момина чешма" и "Независимост". В тази връзка, със заповед на кмета се въвежда временна организация за безопасност на движението и се определя режим на достъп на пътните превозни средства, зареждащи обекти на територията, където ще са разположени сглобяемите съоръжения на участващите занаятчии и търговци.

Определено е времетраенето по дати за престои в зоните на панаира, както и обходните маршрути в централната част на града за периода на културното събитие.

Таксиметровата стоянка, която е на бул. "България" от кръстовището с ул. "Княз Дондуков" до началото на пешеходната зона, ще се измести на южната пътна лента на бул. "България" в периметъра между улиците "Симеон" и ул. "Искър" от 24 до 31 юли.

Определени са и отговорностите на институциите за опазване на обществения ред в зоната на панаира.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 07 Юли 2023 15:56
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net