Безплатни прегледи за рак на гърдата ще бъдат извършвани в Русе

By 18 Март 2024 Прочетена 454 пъти 0
Желаещите ще могат да се включат в изследванията на 25 март. Желаещите ще могат да се включат в изследванията на 25 март. Снимка: лечебни заведения "Медика"

Лечебни заведения "МЕДИКА" провеждат кампания за безплатни мамографии на жени над 70-годишна възраст.

Желаещите ще могат да се включат в изследванията на 25 март в отделението по Образна диагностика на третия етаж в сградата на болница "МЕДИКА" в Русе. Необходимо е предварително запазване на час на телефонен номер 0888 93 87 67, както и изследването да не е провеждано в рамките на минимум 1 календарна година.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

Инициативата е насочена към дамите, които не попадат в националните скринингови програми за рак на гърдата. Обикновено при тях заболяването се диагностицира късно поради липса на редовна профилактика.

Мамографията е единственият международно сертифициран метод за диагностика на рак на гърдата.

В лечебното заведение изследването се извършва с дигитален мамограф. Уредът предоставя високо качеството на образа и може да установи проблем в много ранен стадий. Апаратът работи с ниска доза рентгеново лъчение и дава възможност за вземане на биопсия по време на самото изследване. След анализ на резултата от специалист, е възможно пациентът да бъде насочен за допълнителни изследвания.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 18 Март 2024 16:33
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net